Project information

Project information
Vzdělávání seniorů jako součást sociálních služeb poskytovaných v rámci Jihomoravského kraje

Investor logo
Project Identification
060459/19/OSV
Project Period
4/2019 - 12/2019
Investor / Pogramme / Project type
South-Moravian Region
MU Faculty or unit
Rector's Office

Projekt je pokračováním již v minulosti realizovaných projektů s názvem Vzdělávání seniorů jako součást sociálních služeb poskytovaných v rámci Jihomoravského kraje. Důvodem je stálý zájem ze strany cílové skupiny.
Na rok 2019 je plánována realizace 10 vzdělávacích kurzů. Kurzy si získaly u seniorů i sociálních pracovníků značnou oblibu a ze strany vedoucích pracovníků Domovů pro seniory zaznamenáváme stálý požadavek na pokračování realizace těchto aktivit. Snahou U3V MU je ve spolupráci JMK uspokojit požadavky těchto zařízení.
Cílem projektu je ve spolupráci s Krajským úřadem JMK a Univerzitou třetího věku Masarykovy univerzity realizovat deset vzdělávacích kurzů pro seniory v pobytových zařízeních sociálních služeb – Domovech pro seniory.
Kurzy jsou primárně zaměřeny na tuto cílovou skupinu. Náplň, metody i formy jsou adekvátně přizpůsobeny jejich potřebám a možnostem. Tematicky jsou kurzy zaměřeny na udržování a rehabilitaci kognitivních funkcí, duševní hygienu v seniorském věku nebo zprostředkovávání poznatků z oblasti kulturních či historických témat. Obsah kurzů je možné individuálně přizpůsobit potřebám a zájmům konkrétních účastníků dané cílové skupiny.

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info