Přednáška: Jak se řídí inovace ve firmách?

Přednáška externisty rozebere proces řízení inovací a jeho souvislosti a zaměří se na dva okruhy otázek:

Kde myslíte, že se spolupracuje nejlépe? Ve velké firmě, ve start-upu, ve vlastním podnikání nebo na volné noze? A je lepší stabilní hierarchický přístup nebo různé formy demokratizace? Na své cca 15leté kariérní cestě jsem poznal různá pojetí. Nasdílím svůj příběh, protože nejsou snadné odpovědi a i mé názory a postoje na podnikové řízení se v čase dost měnily.

Inovace hýbou světem. O jejich výsledcích se může každý dovědět v mediích. Co je ale na pozadí? Jak k inovacím přistupují společnosti jako ADIDAS či The LEGO Group? V čem se liší a co mají společného? Jednou z klíčových dovedností pro úspěšné inovování je sledování trendů a jejich přenos do praxe... tak si to na konkrétních příkladech společně vyzkoušíme.

Odkaz na online přednášku : https://muni.cz/go/lego21

Informace o přednášejícím Lubošovi Malém:

Věnuji se tématům, která přímo ovlivňují, jak se nám bude žít na této planetě - vzdělávání, udržitelnost a exponenciální technologie. K tomu potřebuji víc než 1 stálé zaměstnání, a tak se neustále učím ať už v korporátních rolích, při práci na spolutvoření sítě RedButton i jejích produktů (XR Leaders, ReBeLeader, Company Roadshow, RedButton EDU), při rozvoji startupů jako DNAI či earthnest a v neposlední řadě při poradních rolích ve Future Port Prague a společnosti Servisbal. Ve svých aktivitách se snažím měnit organizace na organismy, zaměstnance na podnikatele a hierarchie na komunity. Propojuji tak na první pohled daleké světy virtuální reality, robotiky, AI, 3D tisku či digitalizace s lidským, udržitelným a hravým přístupem k práci.

Přednáška se koná v rámci předmětu Systémy řízení podniku.


Pořadatel
Katedra podnikové ekonomiky a managementu (Ekonomicko-správní fakulta)
Odpovědnost
Ing. Michal Jirásek, Ph.D.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info