Marcel Kolaja: Fungování Evropského parlamentu z pohledu místopředsedy

Srdečně zveme všechny studenty i další zájemce na online přednášku pana Marcela Kolaji, europoslance a místopředsedy Evropského parlamentu, který nastíní během přednášky nejen svou práci, ale také základní principy fungování této instituce. Všem účastníkům představí funkci místopředsedy Evropského parlamentu včetně povinností, které se k ní pojí. Marcel Kolaja je také připraven odpovědět na související dotazy.
Přednáška se koná v rámci předmětu MPR_EUIP Evropská unie - instituce a právo.



Informace o přednášejícím:
Marcel Kolaja je od roku 2010 členem České pirátské strany, kde působil i na postu místopředsedy. Byl také spolupředsedou mezinárodní organizace Pirate Parties International. Vystudoval informatiku na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity v Brně. V soukromé sféře pracoval jako manažer v softwarové firmě a expert na Open Source technologie. Podílel se na založení spolku Otevřená města, který podporuje radnice v transparentním hospodaření a vstřícnosti k občanům, například vývojem rozklikávacího rozpočtu a jeho bezplatným poskytováním obcím. Inicioval též projekt Hrajeme svobodnou hudbu!, který chrání provozovatele podniků před šikanou kolektivních správců OSA a Intergram.
V roce 2019 byl zvolen poslancem a následně i místopředsedou Evropského parlamentu. Je členem výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů (IMCO) a náhradník ve výboru pro kulturu a vzdělávání (CULT). Je také členem Delegace pro vztahy sIndií a náhradníkem v Delegaci pro vztahy se Spojenými státy americkými.



K přednášce bude možné připojit se od 10:00 hod. prostřednictvím MS Teams: https://muni.cz/go/e17b68


Pořadatel
Katedra regionální ekonomie (Ekonomicko-správní fakulta)
Odpovědnost
Ing. Dominika Tóthová, Ph.D.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info