Informace o projektu

Informace o projektu
Rozvoj a posilování efektivity vnitřních systémů zajišťování kvality s cílem zvyšování kvality a relevance vzdělávacích činností

Kód projektu
ROZV/C9/2017
Období řešení
1/2017 - 12/2017
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Rektorát
Spolupracující organizace
Ostravská univerzita v Ostravě
Univerzita Karlova v Praze
Univerzita Palackého v Olomouci
Univerzita Pardubice

ávrh projektu představuje pokračování aktivit započatých v rámci CRP 2016. Hlavním smyslem projektu je navázat na již započatou spolupráci partnerských vysokých škol a výměnu zkušeností s implementací novely. Projekt časově spadá do období po účinnosti nového zákona a měl by tak umožnit participujícím školám dále sdílet poznatky o přípravách svého vnitřního prostředí, a to zejména co se týče nutných legislativních a technických úprav, přechodu na studijní programy dle novely, dobudování vnitřního systému zajišťování kvality a benchmarking se zahraničními zkušenostmi.
V rovině koncepční se spolupráce zapojených škol zaměří především na tematiku studijních programů. V rovině systémů zajišťování kvality by projekt měl navázat na hlavní aktivity z roku 2016, a to dalšími kroky vedoucími ke sdílení poznatků směřujících k jeho dotvoření a dobudování a rovněž zakotvení ve vnitřním předpise. Projekt bude pokračovat i v dalším rozvoji cíle, který se týká meziuniverzitní spolupráce. Počítá s dalším rozšířením a udržováním již vytvořené sítě odborníků na zajišťování kvality.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info