Informace o publikaci

Elektronické verejné obstarávanie v zmluvnom zabezpečovaní verejných služieb a projekty partnerstva verejného a súkromného sektora.

Logo poskytovatele
Název česky Elektronické zadávací řízení veřejných zakázek v kontrahování veřejných služeb a projekty partnerství veřejného a soukromého sektoru
Autoři

MIKUŠOVÁ MERIČKOVÁ Beáta BAŠTEKOVÁ Andrea

Rok publikování 2013
Druh Kapitola v knize
Fakulta / Pracoviště MU

Ekonomicko-správní fakulta

Citace
Popis Praktická aplikace reformních principů New Public Management ne vždycky přináší očekávané pozitivní výsledky. V mnoha případech jsou dopady reforem kontroverzní, tak jako je tomu v případě kontrahování veřejných služeb, či realizaci projektů partnerství veřejného a soukromého sektoru, které patří mezi nejrozšířenější alternativní přístupy k poskytování veřejných služeb. Důvodem selhání těchto reforem je častokrát jejich formální, či nesprávná implementace. Riziko nesprávné implementace reformních nástrojů je obzvlášť vysoké ve transitivních, či nově rozvijících se ekonomikách, kde je veřejný sektor pod silným politickým vlivem a kapacity k jeho řízení jsou neadekvátní. Kapitola poskytuje základní přehled zkušeností v oblastech elektronického zadávacího řízení veřejných zakázek a projektů partnerství veřejného a soukromého sektoru v podmínkách Slovenské republiky.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info