Informace o publikaci

Raw food versus cooked food aneb syrová versus vařená strava

Autoři

HANUŠKOVÁ Daniela SPÁČILOVÁ Jana POHOŘALÁ Aneta MATĚJOVÁ Halina

Rok publikování 2017
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Ostatní lékařské obory
Klíčová slova Raw food; cooked food
Popis Raw food (syrova strava) je v soucasnosti popularni alter-nativnf zpusob stravovani, ktery ve sve podstate kopiruje principy veganstvf, ale omezeni vyberu potravin vhodnych ke konzumaci je zde rozsireno o vylouceni jejich tepelneho zpracovanf. Clanek je souhrnem dosavadnich poznat-ku o tomto zpiisobu stravovani zejmena se zamefenim na pfednosti i nedostatky s ohledem na skupiny konzumo-vanych potravin a vyvozeni moznych dopadu pro zdravi cloveka vcetne hodnoceni souvisejicich nutricnich rizik.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info