LAMA-test střevní propustnosti; srovnání GC a enzymatické metody

Základní údaje

Originální název LAMA-test střevní propustnosti; srovnání GC a enzymatické metody
Autoři
Milan Dastych
R. Hyšpler
Milan Dastych
H. Novotná
J. Číhalová

Další údaje

Citace DASTYCH, Milan, R. HYŠPLER, Milan DASTYCH, H. NOVOTNÁ a J. ČÍHALOVÁ. LAMA-test střevní propustnosti; srovnání GC a enzymatické metody. Klinická biochemiea metabolismus, 2007, roč. 15(36), č. 1, s. 35-38. ISSN 1210-7921.
Originální název čeština
Obor Ostatní obory vnitřního lékařství
Druh Článek v odborném periodiku
Klíčová slova lactulose;mannitol;intestinal permeability;leaky

Anotace

Diferenční sacharidový absorpční test se široce používá pro vyšetření střevní propustnosti. Metodou volby pro stanovení manitolu a laktulózy v moči jsou chromatografické metody (GC, HPLC). V současné době jsou dostupné komerční enzymatické testy pro stanovení techto cukrů v moči. Srovnávali jsme výsledky plynové chromatografie a enzymatické metody.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info