Informace o publikaci

Úspěšná léčba prokázané kandidové peritonitidy za použití efungumabu (mycocrab) u dítěte s abdominálním non-hodgkinským lymfomem.

Autoři

PAVELKA Zdeněk DEMBICKÁ Danuše TOUŠOVSKÁ Kateřina SKOTÁKOVÁ Jarmila KŘEN Leoš KRAFKA Karel TEYSCHL Otakar MÚDRY Peter ŠTĚRBA Jaroslav

Rok publikování 2007
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Klinická onkologie
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Onkologie a hematologie
Klíčová slova candidiasis children lymphoma antigungal therapy monoclonal antibodies
Popis Kazuistika o prvním úspěšném použití efungumabu u onkologicky nemocného dítěte v Evropě.Invazivní mykotické infekce jsou relativně častou a závažnou komplikací léčby pacientů s maligním nádorovým onemocněním. Komplikovanou skupinou jsou mykotické peritonitidy, které jsou spojeny s vysokou mortalitou. Presentujeme případ dvanáctiletého chlapce s diagnosou abdominálního NHL s prokázanou kandidovou peritonitidou jako časnou komplikací indukční terapie. Invaziní mykózu se nám podařilo zvládnout kombinovaným přístupem za použítí systémové antimykotické terapie, chirurgickými intervencemi a monoklonální protilátkou efungumabem (Mycograb). Sdělujeme naši vlastní zkušenost s tímto novým preparátem u dětského pacienta. Zdůrazňěna je široká mezioborová spolupráce, jsou diskutovány možnosti léčby invazivních mykotických infekcí.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info