Informace o publikaci

Specifika terciárního vzdělávání studentů se sluchovým postižením .

Autoři

DOLEŽALOVÁ Lenka

Rok publikování 2009
Druh Článek ve sborníku
Konference X. mezinárodní konference k problematice osob se specifickými potřebami a V. mezinárodní dramaterapeutická konference.
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Klíčová slova a student with hearing impairment, specific needs of students with hearing impairment, communication of hearing-impaired people, advisory and assistant services at universities
Popis Příspěvek se zabývá problematikou terciárního vzdělávání studentů se sluchovým postižením a jejich specifickými potřebami během studia na vysoké škole. Zaměřuje se převážně na možnosti podpory, poradenství a asistentských služeb, jež jsou těmto studentům poskytovány prostřednictvím center nebo středisek zřízených při jednotlivých fakultách, příp. univerzitách. Tvoří tak část teoretických východisek pro prováděné výzkumné šetření, které je součástí disertační práce autorky příspěvku, přičemž jeho výsledky nejsou prozatím známy. Příspěvek se zabývá problematikou terciárního vzdělávání studentů se sluchovým postižením a jejich specifickými potřebami během studia na vysoké škole. Zaměřuje se převážně na možnosti podpory, poradenství a asistentských služeb, jež jsou těmto studentům poskytovány prostřednictvím center nebo středisek zřízených při jednotlivých fakultách, příp. univerzitách. Tvoří tak část teoretických východisek pro prováděné výzkumné šetření, které je součástí disertační práce autorky příspěvku, přičemž jeho výsledky nejsou prozatím známy.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info