Informace o publikaci

Mass Spectrometry Characterization of Plant Phosphoproteins

Název česky Charakterizace rostlinných fosfoproteinů hmotnostní spektrometrií
Autoři

NOVÁKOVÁ Kateřina ŠEDO Ondrej ZDRÁHAL Zbyněk

Rok publikování 2011
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj CURRENT PROTEIN & PEPTIDE SCIENCE
Fakulta / Pracoviště MU

Středoevropský technologický institut

Citace
www http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21348846
Obor Analytická chemie, separace
Klíčová slova Plant phosphorylation; phosphoproteomics; mass spectrometry; sample preparation
Popis Fosforylace proteinů patří k významným post-translačním modifikacím mobilizojících velký počet genů. Je zapojena do mnoha zásadních biologických procesů a do značné míry se podílí na vlastnosti proteomu. Z různých biologických a technických důvodů, charakterizace fosforylace proteinů vyžaduje kombinaci různých postupů. V tomto článku je kladen zvláštní důraz na analytické strategie související se stanovením přítomnosti fosforylace a lokalizaci fosforylačních míst pomocí hmotnostní spektrometrie (MS).
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info