Informace o publikaci

Mléko a prostředí mlékárenské výroby: zdroje a cesty šíření Listeria monocytogenes

Autoři

GELBÍČOVÁ Tereza KARPÍŠKOVÁ Renata DEMNEROVÁ Kateřina

Rok publikování 2011
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Mlékařské listy
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Potravinářství
Klíčová slova persistence; hygiene; typing methods
Popis Sledování výskytu Listeria monocytogenes v rámci celého potravinového řetězce je jedním z předpokladů zajištění bezpečnosti potravin. Článek předkládá informace o možnostech šíření kontaminace L. monocytogenes na mléčných farmách a v mlékárenských podnicích vyrábějících zrající sýry. Pro sledování cest kontaminace v prvovýrobě a potravinářských provozech je rozhodující typizace L. monocytogenes v surovinách, finálních výrobcích, na zařízení a pracovních plochách výrobní linky.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info