Behaviorální analytik - akreditovaný kvalifikační kurz

Program je určen pro psychology a neučitelské pedagogy (absolventy magisterského studia psychologie nebo neučitelské pedagogiky). Jeho absolvováním získají odbornou způsobilost k výkonu nelékařského zdravotnického povolání behaviorálního analytika podle § 21c zákona č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činnosti souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o nelékařských zdravotnických povoláních) a § 22a vyhlášky č. 55/2011 Sb., o činnostech zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků. 

Absolventi programu získají předpoklady pro široké uplatnění v oblasti zdravotnictví a mohou pracovat v různých zdravotnických zařízeních ambulantního i lůžkového charakteru zaměřených na poskytování zdravotní a rehabilitační péče osobám s neurovývojovými poruchami.

Účastníci programu absolvují teoretickou výuku a praktické vyučování v rozsahu stanoveném akreditovaným vzdělávacím programem, odbornou praxi a odbornou praxi v akreditovaném zařízení (smluvním zdravotnickém zařízení) v rozsahu 1 600 hodin (1 500 hodin odborná praxe a 100 hodin odborná praxe v akreditovaném zařízení). Odbornou praxi a odbornou praxi v akreditovaném zařízení si účastníci zajišťují a hradí samostatně. Tyto náklady snáší účastníci programu a hradí je přímo poskytovateli praxe.

Část výuky je vedena anglicky mluvícími lektory. Z tohoto důvodu je požadována znalost anglického jazyka (dále AJ) minimálně na úrovni B2, která je nezbytná pro úspěšné absolvování programu a četbu odborné literatury v AJ. Úroveň znalosti AJ je nutné doložit mezinárodně uznávanou zkouškou (např. TOEFL na úrovni 87, IELTS na úrovni 5, FCE s hodnocením A, B nebo C atp.) nebo státní jazykovou zkouškou z AJ nebo státní zkouškou ve studijních programech zaměřených na AJ. V případě, že zájemce nemá žádnou z uvedených zkoušek, musí dodat čestné prohlášení o znalosti AJ na úrovni B2.

Bližší informace o programu a přijímacím řízení najdete na webových stránkách Pedagogické fakulty MU.

Termíny kurzu

Období výuky
podzim 2024
5 semestrů výuky

Rozvrh na semestr podzim 2024 bude zveřejněn během srpna 2024 a najdete ho ZDE.

Ukázku rozvrhu programů celoživotního vzdělávání 1. semestru akademického roku 2023/2024 najdete ZDE.

Počet účastníků
5 až 20

Při počtu účastníků nižším než 5 se kurz nebude konat

Cena

60 000 Kč

Platba za účast v programu celoživotního vzdělávání se provádí každý semestr zvlášť. Cena za 1 semestr je 12 000 korun. Platba za účast v 1. semestru programu celoživotního vzdělávání se provádí až po přijetí do programu.

Místo konání

Pedagogická fakulta MU, Poříčí 7/9/31, 603 00 Brno

Přihlásit se

Termín přihlášení
do 31. 8. 2024 (včetně)

Vše o studiu

Co se naučíte

Katalog předmětů najdete ZDE.

Jak se přihlásit

Přijímací řízení

Přijímací řízení je výběrové na základě doložených dokladů. Maximální celkový počet přijatých účastníků oboru je stanoven na 20. V případě většího počtu přihlášených bude kritériem přijímacího řízení čas uhrazení poplatku za úkony spojené s přijímacím řízením v Obchodním centru MU (přijato bude prvních 20 zájemců s řádně uhrazeným poplatkem). Výběrové řízení proběhne v polovině měsíce září. Po tomto termínu budou uchazeči informováni o přijetí/nepřijetí a obdrží další informace.

Požadované doklady

  • VŠ diplom
  • potvrzení o zdravotní způsobilosti (formulář)
  • doklad nebo čestné prohlášení o znalosti AJ na úrovni minimálně B2

Nutné vložit do přihlášky ve formě elektronického dokumentu vytvořeného autorizovanou konverzí.

Podmínky pro přijetí

Ukončené vysokoškolské magisterské studium psychologie nebo neučitelské pedagogiky, zdravotní způsobilost a znalost AJ na úrovni B2.

Průběh studia

Podmínky pro ukončení

Složení závěrečné zkoušky. 

Absolventi programu obdrží tištěné osvědčení o absolvování programu celoživotního vzdělávání.

Informace o kurzu

Zajišťuje Pedagogická fakulta
Garant
Délka vzdělávání v týdnech 65

Váháte?
Máte otázku?

Zajímá vás obsah a podmínky studia kurzu Behaviorální analytik - akreditovaný kvalifikační kurz? Zeptejte se nás:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info