muni.cz/absolventi  |  19. 12. 2023, 16:58

Vánoční přání rektora Masarykovy univerzity Martina Bareše

Vážené absolventky, vážení absolventi,

sváteční slova pana rektora uvedla poslední letošní newsletter, který tentokrát představuje zejména program univerzitních pracovišť. Přípravy na příští rok vrcholí a vy tak můžete vybírat z naší vzdělávací, volnočasové či společenské nabídky.
Závěr roku je ideálním obdobím nejen pro bilancování, ale i pro plánování. Na Masarykově univerzitě najdete i v roce 2024 zajímavé příležitosti nejen pro sebe, ale i pro své své blízké.

Nepřehlédněte například kurzy pro rodiče či prarodiče z výběru Univerzity třetího věku, případně se sami odhodlejte ke studiu vysněného jazyka z nabídky Centra jazykového vzdělávání. Můžete také zkusit předat své zkušenosti jako řečník na TEDx MUNI, přečíst si knihy z nakladatelství MUNIPRESS nebo s trochou štěstí vyhrát MUNI mikinu. A pokud chcete zůstat ve blízkém spojení s alma mater, nepřehlédněte pozvánku do Spolku absolventů.

Milí absolventi, přejeme vám krásné prožití svátků, hodně zdraví a štěstí, a zkrátka společně s panem rektorem: vše dobré.

Vaše Masarykova univerzita

P. S.: A nezapomeňte, kdykoliv se můžete obrátit na e-mail absolventi@muni.cz. Jsme tu pro vás.

Jaký byl rok 2023 na MUNI?

Připomeňme si společně některé z letošních významných událostí univerzity v přehledu výročí, událostí, personálních novinek, projektů či ocenění. Nechybí ani vědecké úspěchy, granty, úspěchy v mezinárodních žebříčcích či ve sportu. Byl to barvitý rok.

Přehled událostí 2023

Nové jazykové kurzy CJV

Hledáte dárek na poslední chvíli nebo si jen toužíte zopakovat svahilská slovíčka? Tak neváhejte a navštivte čerstvou nabídku obvykle tříměsíčních jazykových kurzů na stránkách Centra jazykového vzdělávání. Výuka začne v únoru, vybírat a nakupovat můžete již teď on-line. Lekce probíhají na Komenského náměstí v Brně a volit můžete i ze specializovaných kurzů pro soudní překladatele a tlumočníky. Nabídka služeb však nekončí lekcemi jazyků, poptávat můžete i překlady a korektury, učitelé základních a středních škol výukové programy a didaktické materiály.

Nabídka jazykových kurzů
 

MUNI je univerzita na celý život

Na tohle jsme všichni čekali! Svět se neustále mění a pokud chceme držet krok s dobou, je celoživotní vzdělávání cestou, jak nezůstat pozadu. Proto jsme spustili přehledný rozcestník všech kurzů celoživotního vzdělávání, které pořádají jak fakulty, tak i ostatní pracoviště univerzity. Nabídka je členěna do čtyř kategorií rozdělených podle věku, v sekci dospělí pak najdete nejen kurzy profesního rozvoje, ale i ty kvalifikační a zájmové. Vyhledávání je možné řadit podle pořádající fakulty, pracoviště, či podle vybraných témat, jako je např. učitelství, právo nebo ekonomie.

Chci najít vzdělávací kurz

Staňte se členem Spolku absolventů a přátel

Již od roku 2004 působí na MUNI spolek sdružující absolventy napříč všemi obory. Pořádá kulturní a společenské akce, pravidelné poznávací výpravy na jednotlivé fakulty i specializovaná univerzitní pracoviště, více než deset let také podporuje formou grantů studentské projekty. Nyní spolek přijímá nové členy a i vy se tak můžete stát strůjci jeho programu a spolupracovat s celouniverzitní spolkovou platformou. Díky členství získáte nové přátele, zážitky a také příležitost realizovat své nápady a podněty.

V prvních měsících roku 2024 se spolek vypraví:

  • do historického areálu bývalého kláštera, kde poznáte špičkově vybavené prostory Fakulty informačních technologií VUT,
  • na Ústavní soud, jímž vás provede soudce doc. JUDr. Jan Svatoň, CSc.,
  • do auly a knihovny Právnické fakulty Masarykovy univerzity,
  • do brněnského studia České televize.

Jste srdečně zváni!

Chci být členem Chystané akce Více o SAPMU

Filharmonické Vánoce nabízí vstupenky za polovinu

Filharmonie Brno připravila i letos posluchači oblíbené vánoční abonmá. Na výběr máte z šesti řad sestavených tak, aby si svůj oblíbený žánr našel opravdu každý. Každá řada obsahuje dva nebo tři koncerty a dle počtu vybraných koncertů můžete získat až 50% slevu na vstupné.
Při online výběru jednotlivých koncertů vám systém v rámci programu „sezona na míru“ započítá automaticky slevu 30procent u 3 různých koncertů, 40 procent u 4 koncertů, 50 procent u 5 a více koncertů. A nezapomeňte, jako absolventi MUNI můžete využít slevu 20 procent na nákup i jen jednoho koncertu na pokladně předprodeje v Besední ulici.
Přejeme krásný a povznášející hudební zážitek.

Koncerty vánočního abonmá

Pozvánka na oběd v centru Brna

Váháte, kam zajít na oběd? Všechny meníčkové restaurace v okolí se už omrzely? Pojďte se nostalgicky vrátit do studentských let a přijďte na oběd do Akademické menzy na Moravském náměstí 9. Každý pracovní den od 11 do 15 hodin zde najdete výběr mnoha hotových jídel, v prvním patře pak oblíbený Veggie bar s širokou nabídkou vegetariánských i veganských pokrmů, včetně dezertů. Součástí zážitku je i nádherný výhled na zrekonstruovaný park, dle ročního období s kluzištěm nebo uklidňující vodní plochou. Platit můžete pochopitelně kartou a už teď se na vás těší celý tým zaměstnanců Menzy. Dobrou chuť.

Menzy MUNI — přehled
 

Zahřejte se s MUNISHOPEM

Pro boj s chladem zimních měsíců najdete v sortimentu MUNISHOPU několik silných zbraní, např. novou termoláhev, směs koření na svařák, nebo oblíbenou deku s beránkem, ale sázkou na jistotu, která vždy potěší, je teplá mikina. Pokud vám v šatníku ještě schází ta naše, zkuste své štěstí a možná ji od nás vyhrajete! Stačí, že na Instagram: nosim_muni, Facebook: MUNISHOP, nebo na e-mail: munishop@muni.cz pošlete zprávu se svým odhadem, kolik se prodalo od 1. 1. do 15. 12. 2023 mikin MUNI všech barev i velikostí.
U odpovědi uveďte heslo ABS23 a své tipy posílejte do 20. ledna 2024. Výherce oslovíme po 25. lednu.

Mikiny MUNI

Sleva 20 % na vybrané tituly nakladatelství MUNIPRESS

Nakladatelství Masarykovy univerzity MUNIPRESS pro vás připravilo vánoční zvýhodněnou nabídku knih z edicí Mezi žánryMunice. Dodatečnou slevu ve výši 20 % získáte po zadání slevového kódu absolventi2023 v MUNISHOPU. Nabídka je platná až do 31. ledna 2024.
V edici Mezi žánry najdete knihy autorů věnujících se slovesné, ilustrační, básnické či esejistické tvorbě. V edici vyšlo 6 svazků.
Edice Munice: Věda Vám! je původní, populárně naučná edice, jejímž cílem není nic menšího než zlepšovat svět. A to šířením poznání a vědění, které se vytváří a vyučuje na Masarykově univerzitě. Patříte-li k příznivcům celoživotního vzdělávání, je Munice určena právě vám. V edici také dosud vyšlo 6 svazků.

Edice MEZI ŽÁNRY Edice MUNICE Více o nakladatelství

Kariéra na MUNI

Nenašli jste svou pozici? Třeba se objeví hned zítra!

U nás je totiž vždy na výběr. Od ledna do listopadu letošního roku jsme vypsali již 430 výběrových řízení a nejednalo se jen o akademické a vědecké pozice. Hledáme také specialistky a specialisty, kteří se postarají o marketingové a HR aktivity, nebo se zapojí do rozvoje našich interních IT produktů. A že je akademické prostředí jen pro vysokoškoláky? Kdepak! Volná místa nabízíme napříč všemi obory, od kuchařů a kuchařek, přes kolegy*ně, které řeší se studujícími ubytování, až po manažerské posty. Možností uplatnění je celá řada a neustále přichází nové. Tak nás sledujte! A napište svou další MUNI kapitolu z pozice člena interního týmu.

Aktuální výběrová řízení

Chcete být řečníkem konference TEDx MUNI?

Studentský spolek MUNIE připravuje na 25. dubna 2024 již 4. ročník konference TEDx MUNI. Za vámi, absolventy, přichází s výzvou! Složíte s námi mozaiku večera? Stanete se součástí fenoménu celosvětového dosahu? V průběhu konference vystoupí osm řečníků s osmi tématy, a kdo jiný by mohl být jedním z nich, než právě naši absolventi!
Pokud máte téma, pro které hoříte, a chcete vystoupit na podiu v rámci značky TEDx, vyplňte prosím do 15. ledna 2024 dotazník níže.
Budeme se na vás těšit!
Dotazník pro řečníky Předchozí ročníky

Aktuality z fakult

Právnická fakulta

Výsledky Ceny Ius et Societas 2022/23

 

Advokáti do dětských domovů v Brně

 

Open Access a publikační činnost

Lékařská fakulta

Den absolventů LF 21. 6. 2024

 

Přispějte na památník dárcům těl

 

LF představila první spin-off a řešení MyWay analytics®

Přírodovědecká faklulta

TA ČR ocenil výzkum vlivu technického zasněžování

 

Úspěchy kolegů: doc. Mgr. Pavel Dvořák, Ph.D

 

Nová brožura představuje fakultu v ČJ i AJ

Za výzkum nanoluciferázy ocenění Česká hlavička

 

Český dalekohled QUVIK poletí do vesmíru s astrofyziky MUNI

 

MUNI SCI odhalila svá tajemství během Noci vědců

Filozofická fakulta

J. Macháček: centrum archeogenetiky přispěje k vyšší odolnosti

 

Podcast Artefakt: prof. Pavel Kosek z Ústavu Českého jazyka FF MU

 

Děkanka Irena Radová předala nejvyšší fakultní ocenění

Jak využít divadlo ve výuce na středních školách

 

Rozhovor: Daniel Drápala a kniha Stopy lidského umu

 

Studenti filozofické fakulty v předmětu Píšeme Wikipedii

Pedagogická fakulta

PF 2024 tvořili studenti Katedry výtvarné výchovy

 

Katedra výtvarné výchovy získala nové ateliéry

 

Ocenění Pedagog roku 2023 převzali naši 4 absolventi

Farmaceutická fakulta

Den farmaceutické technologie přilákal stovku hostů

 

Setkání zástupců farmaceutických fakult v Bratislavě

 

Zástupci FaF odletěli předávat poznatky do USA

Průlomový výzkum z FaF v Nature Synthesis

 

Den otevřených dveří proběhne 2. 2. 2024

 

První ročník Minikonference pro DSP studenty

Ekonomicko-správní fakulta

Nové výzkumné centrum pro ekonomii zdravotnictví

 

Výzkum: analýza dopadů vyhnání Němců ze Sudet

 

Expertní přednášky na ECON MUNI: Miroslav Kala

Tvořivá dílna v knihovně předvedla svůj potenciál

 

Rozhovor: Alena Kluknavská o post-faktuální politice

 

I-Days nabídly prostor pro výzvy českého zdravotnictví

Fakulta informatiky

Jan Vykopal finalistou v soutěži Kyber cena roku

 

Děkan Jiří Barnat: nepište, přijďte rovnou za mnou

 

Brněnské Vánoce ožívají díky rozšířené realitě (AR)

Fakulta sociálních studií

15. ročník Multimediálního dne: Jak se dělá prezident?

 

Skryté příběhy soudobých dějin s Markétou Lukáškovou

 

Emeritní profesorka Hana Librová obdržela Řád TGM

Fakulta sportovních studií

Výzva: zúčastněte se výzkumu o výkonnosti v cyklistice

 

Již podruhé se konal týden přednášek zahraničních expertů

 

Den otevřených dveří: 25. ledna 2024 Těšíme se na setkání!

E-mail  absolventi@muni.cz Odkaz  muni.cz/absolventi

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook     Instagram     LinkedIn