Jídlo jako lék II.

V tomto bloku našeho kurzu zaměřeného na výživu, léky a zdraví vám během 4 přednášek představíme fascinující svět mikrobiomu, tedy komplexní ekosystém bakterií, který obývá náš trávicí systém. Prozkoumáme také, jak léky a potraviny vzájemně interagují a jak strava může ovlivnit účinnost léčiv.

Další témata zahrnují potravní intolerance a eliminační diety, kde se zaměříme na individuální reakce těla na určité potraviny, a také budeme prozkoumávat poruchy příjmu potravin, abychom lépe porozuměli psychickým a fyzickým aspektům stravovacích návyků.

Kurz je určen pro každého, kdo se zajímá o své zdraví a chce se dovědět (nebo si připomenout) důležité poznatky a doporučení z oblasti výživy a přístupu ke stravování.

Termíny kurzu

Nejbližší termín konání kurzu zatím není stanoven.

Vše o studiu

Co se naučíte

Obsah kurzu:

  1. Mikrobiom: "pomocníci" v našem střevě (14.05.2024, doc. Opatřilová)
  2. Poruchy příjmu potravin (21.05.2024, dr. Vranová)
  3. Interakce léky/potraviny (28.05.2024, doc. Opatřilová)
  4. Potravní intolerance: eliminační diety (04.06.2024, dr. Vranová

Průběh studia, lektoři

Lektoři

doc. PharmDr. Ing. Radka Opatřilová, Ph.D., MBA

Informace o kurzu

Zajišťuje Farmaceutická fakulta
Garant
Délka vzdělávání v týdnech 4

Váháte?
Máte otázku?

Zajímá vás obsah a podmínky studia kurzu Jídlo jako lék II.? Zeptejte se nás:

PharmDr. Marie Valentová, Ph.D.

telefon: 541 562 953
e‑mail:

Podobné kurzy

Podívejte se na další kurzy s podobným zaměřením:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info