Project information
Prohlubování znalostí v oblasti zdravotních rizik a benefitů výživy, prostředí a životního stylu III
- Project Identification
- MUNI/A/1608/2020
- Project Period
- 1/2021 - 12/2021
- Investor / Pogramme / Project type
-
Masaryk University
- Specific research - support for student projects
- MU Faculty or unit
-
Faculty of Medicine
- RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
- Mgr. Ján Ceperko
- Mgr. Veronika Chuchmová
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
- Mgr. Pavlína Kosečková, Ph.D.
- Mgr. Martin Krobot
- doc. Ing. Martin Krsek, CSc., MSc
- Mgr. Monika Kunzová, Ph.D.
- Mgr. Eliška Lagová
- Mgr. Lenka Lokvencová
- Mgr. Tereza Lunerová
- Mgr. Katarína Orlovská
- Mgr. et Mgr. Jaroslav Pazdera
- MUDr. Bohdana Rezková, Ph.D.
- Abanoub Riad, Ph.D.
- Mgr. Kateřina Sádovská
- Mgr. Jana Šalková Kráľová
- Mgr. Dagmar Štruncová
- Mgr. Petr Winnige, Ph.D.
- Mgr. Veronika Zelenková
- Mgr. Kateřina Zemanová
- Mgr. Natálie Žárská
Projekt zaštiťuje studentský výzkum, jehož společným zájmem je ochrana a podpora zdraví. Témata dvanácti zapojených studentů jsou rozdělena do kategorií:
a) výživa a životní styl ve vztahu ke zdraví,
b) mikroorganismy a jejich vliv na zdraví,
c) stopové prvky ve vztahu ke zdraví.
Projekt slouží jako platforma pro podporu a podněcování tvůrčí činnosti doktorských a magisterských studentů, kteří jsou skrze projekt koordinováni a motivováni ke spolupráci a k naplňování předsevzatých cílů. Kromě samotné přípravy odborných příspěvků se skupina pravidelně setkává a diskutuje průběžný postup, což přináší další hodnotu ve formě rozvoje týmové spolupráce na pracovišti.
Publications
Total number of publications: 52
2022
-
Mineral profile of cricket powders, some edible insect species and their implication for gastronomy
Journal of Food Composition and Analysis, year: 2022, volume: 107, edition: April 2022, DOI
-
Nemoci oka související s věkem: může výživa ovlivnit jejich vznik a progresi?
-
Pain perception following computer-controlled versus conventional dental anesthesia: randomized controlled trial
-
Student and faculty perceptions of nutrition education in medical school
Clinical Nutrition ESPEN, year: 2022, volume: 47, edition: February 2022, DOI
-
Survival of Prosthodontic Restorations Luted with Resin-Based versus Composite-Based Cements: Retrospective Cohort Study
2021
-
A historical perspective and opportunities for dietetics education, practice and professional organizations in the Czech Republic
Profese online, year: 2021, volume: 14, edition: 1, DOI
-
A simple dilute-and-shoot procedure for the determination of platinum in human pleural effusions using HR-CS GF-AAS
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, year: 2021, volume: 68, edition: December 2021, DOI
-
Acceptance of Dietitians and Their Job Satisfaction in Acute Care Settings in Czech Republic: Preliminary Results
Year: 2021, type: Conference abstract
-
Airborne contamination during a full-mouth disinfection session: Pilot study before COVID-19 pandemic
Journal of Biological Regulators and Homeostatic Agents, year: 2021, volume: 35, edition: 1, DOI
-
Aphthous Stomatitis in COVID‐19 Patients: Case‐series and Literature Review