Project information

Project information
Zavedení nových metod pro charakteristiku kvasinek při výuce mikrobiologie

Project Identification
FRVS/424/2013
Project Period
1/2013 - 12/2013
Investor / Pogramme / Project type
Ministry of Education, Youth and Sports of the CR
MU Faculty or unit
Faculty of Science

Kvasinky jsou významnou skupinou mikroorganizmů, která je běžně využívána v potravinářských technologiích (výroba piva, víno, pekařské droždí atd.) i v moderních biotechnologických či molekulárně biologických postupech. Navržená inovace metod v předmětu "Speciální metody analýzy mikroorganizmů" seznámí studenty jak teoreticky tak prakticky s možnostmi izolace a práce s DNA kvasinek. Stanovení flokulace technologických kvasinek ve druhém inovovaném předmětu "Fyziologie bakterií - cvičení" reprezentuje jednu z mnoha běžných charakteristik průmyslových mikroorganizmů. Nové metody tedy umožní studentům praktické seznámení s postupy využívanými pro kvasinky.

Publications

Total number of publications: 7


You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info