Informace o projektu

Informace o projektu
Studentská vědecká činnost v?religionistice: Od odbornosti po popularizaci (SVČR 2023)

Kód projektu
MUNI/A/1337/2022
Období řešení
1/2023 - 12/2023
Investor / Programový rámec / typ projektu
Masarykova univerzita
Fakulta / Pracoviště MU
Filozofická fakulta
WWW stránky projektu
https://www.muni.cz/vyzkum/projekty/69563
Klíčová slova
religionistika; publikační činnost; časopis Sacra; religionistický filmový klub; popularizace religionistiky

Projekt cílí na podporu studentské vědecké odborné i popularizační činnosti v oblasti religionistiky. Členové týmu se aktivně podílejí na pravidelné publikaci a další redakční činnosti spojené s vydáváním odborného recenzovaného časopisu Sacra, organizují religionistický filmový klub a další studentské aktivity související se sdílením nejnovějších poznatků z oboru religionistiky, jejich popularizací a zdokonalování se ve schopnostech akademického psaní a prezentace vlastní odborné tvorby veřejnému publiku.

Výsledky

1. Druh výsledku: s – Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu Počet: 2 Popis: Během roku 2023 budou do tisku připravena dvě čísla časopisu Sacra. Číslo 2023/1 je netematickým číslem sdružujícím texty stávajících studentů religionistiky na Filozofické fakultě i na jiných religionistických pracovištích v České republice a na Slovensku. Číslo 2023/2 bude tematickým číslem s názvem "Opium, baldachýn, utopie či vysvobození: Náboženství, moc a politické uspořádání", zkoumajícím intersekce náboženství a politiky. 2. Druh výsledku: d – Popularizační texty a aktivity Počet: 6 Popis: V průběhu roku 2023 budou uspořádána setkání Religionistického filmového klubu, nejméně 6x, jehož obsah bude publikován na webových stránkách Ústavu religionistiky. Během roku 2023 bude vydán nový Citační manuál časopisu Sacra přeložený do anglického jazyka a dostupný na webu časopisu.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  17 – Partnerství ke splnění cílů

Publikace

Počet publikací: 5


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info