Informace o publikaci

Temporal dynamics of clonal evolution in chronic lymphocytic leukemia with stereotyped IGHV4-34/IGKV2-30 antigen receptors: longitudinal immunogenetic evidence.

Logo poskytovatele
Logo poskytovatele
Název česky Temporální dynamika klonální evoluce u chronické lymfocytární leukémie s stereotypní receptory IGHV4-34/IGKV2-30 antigen: podélné Immunogenetické důkazy.
Autoři

SUTTON L.A. KOSTARELI E. STALIKA E. TSAFTARIS A. ANAGNOSTOPOULOS A. DARZENTAS Nikos ROSENQUIST R. STAMATOPOULOS K.

Rok publikování 2013
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Molecular Medicine
Fakulta / Pracoviště MU

Středoevropský technologický institut

Citace
www http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3769528/
Doi http://dx.doi.org/10.2119/molmed.2013.00042
Obor Onkologie a hematologie
Klíčová slova chronic lymphocytic leukemia; temporal dynamics; IGHV4-34/IGKV2-30
Popis Chronická lymfocytární leukémie ( CLL ) u pacientů přiřazených k stereotypní podmnožiny 4 mají výrazné vzory intraclonal diverzifikace ( ID) v rámci jejich imunoglobulinu (Ig) genů . I když velmi svědčí o probíhající reakci na antigen ( y ) ,kritická otázka týkající se přesné načasování zapojení antigenu nevyřešené . Proto jsme provedli rozsáhlý longitudinální studii osmi podmnožiny 4 případů v celkové výši 511 a 398 subklonovány Ig těžkého a kappa sekvence . Důležité je, že můžeme vytvořit hierarchickou strukturu subclonal vývoje , tak odhaluje , které byly negativně nebo pozitivně vybrané somatické hypermutations . Kromě toho , různé shluky subklonován sekvencí s clusteru specifických mutací profily byly pozorovány na počátku , ale v pozdějších časových bodech ,menší clusteru se často zmizí , a proto nebyla zvolena . Přes vysokou intenzitou ID , to bylo pozoruhodné, že některé zbytky zůstaly v podstatě beze změny . Tyto nové nálezy silně podporují úlohu trvalé stimulaci antigenem v klonální evoluci CLL podmnožiny 4 .
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info