Informace o publikaci

Konzumace ovoce a zeleniny a jiné stravovací zvyklosti romské populace

Autoři

STÁVKOVÁ Jana DERFLEROVÁ BRÁZDOVÁ Zuzana

Rok publikování 2014
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Hygiena
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Hygiena
Klíčová slova fruit and vegetable; dietary habits; Roma population
Popis Článek podává náhled na stravovací zvyklosti romské populace od dob minulých až po současnost. V porovnání s tradičním chudým stravováním je dnešní výživa Romů zásadně odlišná. Studií zaměřených na stravování romské populace není mnoho, avšak ty doposud publikované poukazují na několik zásadních nedostatků. Zejména se jedná o nadměrný příjem tuků a jednoduchých sacharidů na úkor bílkovin, ovoce a zeleniny.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info