Informace o publikaci

Susceptibility of Secondary Grade of Elementary School Pupils to Food and The Psychosocial Influences of Diet Food on Healthy Development

Název česky Potravinové senzibilizace a psychosociální vliv dietního stravování na zdravý rozvoj žáků 2. st. ZŠ
Autoři

JANČOVÁ Martina PIKARTOVÁ Veronika

Rok publikování 2016
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Bakalářská práce je zaměřena na problematiku potravinových senzibilizací a jejich vliv na psychosociální vývoj žáků 2. stupně ZŠ. Bakalářská práce zkoumá, zda dietní omezení nějakým způsobem narušuje integritu tohoto vývoje, popř. jakým. Cílem bakalářské práce je na základě dotazníkového šetření vyhodnotit, jak významným determinačním prvkem jsou potravinové senzibilizace ve smyslu narušení či nenarušení psychosociálního vývoje žáků 2. stupně základní školy a popř. nalézt kompenzační východiska. Práce je rozdělena na dvě hlavní části - teoretickou, která tvoří přibližně třetinu a vychází ze studia tematicky zaměřené odborné literatury a praktickou, jejíž hlavní výzkumnou metodou je dotazníkové šetření. Praktická část obsahuje dva dotazníky a dále jejich vyhodnocení. Součástí praktické části je také návrh metodických postupů a aktivit ve vybraných předmětech na 2. stupni ZŠ, které by mohly vést k lepší adaptaci dětí s potravinovými alergiemi na běžné školní prostředí.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info