Informace o publikaci

Preferencje dodatków do potraw mięsnych w zakładach żywienia zbiorowego wśród uczniów i studentów szkół wyższych

Název česky Oblíbenost příloh k masitým pokrmům u studentů středních a vysokých škol stravujících se ve školních jídelnách
Autoři

JUŘÍKOVÁ Jana POKORNÝ Jan DOSTÁLOVÁ Jana DURANOVÁ Lenka

Rok publikování 2004
Druh Článek ve sborníku
Konference Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Klíčová slova nutrition - lunches - side-dish to meat meal - favorite meal
Popis Zjišťování oblíbenosti příloh k masitým pokrmům bylo prováděno u civilních i vojenských studentů Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově a u studentů středních škol z regionu Ivančice v České republice. Byla sledována oblíbenost příloh k pečeným, smaženým a dušeným masitým pokrmům. Bylo zjištěno, že nejoblíbenější byly knedlíky, rýže a brambory. Nejméně oblíbené byly přílohy ve formě těstovin a bílého pečiva.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info