Informace o publikaci

Study of atimutagenic properties of some sorts of tea using Saccharomyces cerevisiae D7 test strain

Název česky Studium antimutagenních vlastností vybranýh druhů čaje za použití testu na kvasinkovém kmenu Saccharomyces cerevisiae D7
Autoři

PTÁČEK Petr MIKULCOVÁ Andrea KUBEŠOVÁ Jitka MÁROVÁ Ivana

Rok publikování 2004
Druh Článek ve sborníku
Konference Bulletin Československé společnosti mikrobiologické
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Biochemie
Klíčová slova Antimutagenic effects; Yeasts testing Saccharomyces cerevisiae D7 strain; Green tea
Popis Názvem antimutagen je označována látka, která snižuje incidenci vzniku spontánních nebo indukovaných mutací. Důležitým faktorem pro mutagenezi a následně karcinogenezi jsou tzv. volné kyslíkové radikály, které jsou považovány za hlavní původce poškození DNA. Strava obsahuje širokou škálu složek, které působí jako antioxidanty a antimutageny. Extrakty zeleného čeje vykazovaly při testu na Saccharomyces cerevisiae D7 výraznou antimutagenní aktivitu.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info