Poslechové činnosti a dějiny hudby bez stresu a bez bolesti

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity vás zve na webinář z cyklu Vzdělávací rozhledy, který se uskuteční v úterý 24. ledna 2023 v 16:00 a bude zdarma dostupný prostřednictvím přímého přenosu na Facebooku.

Vzdělávací rozhledy je stálý cyklus webinářů, který bude nabízet pohledy odborníků na některé aktuální otázky spojené s pedagogikou a se školstvím.

Webinář je zaměřen na rozvoj učitelských dovedností a nápadů ve výuce hudební výchovy na 2. stupni se zaměřením na poslechové činnosti v návaznosti na vybrané období z dějin hudby pohledem dvou studentů pedagogické fakulty a současně začínajících učitelů. V první části webináře bude recipient seznámen s inovativními přístupy a možnostmi výuky zaměřené na dané období z dějin hudby a dozví se, jak k výuce přistoupit, aby si hodinu užili jak žáci, tak i samotný učitel, s aplikováním všech potřebných kompetencí a výukových cílů. Ve druhé části se divák dozví, jak pracovat s aktivní formou poslechu, ke kterému bude schopen vytvořit pro žáky zajímavý a přínosný pracovní list.


Webinářem vás provede:

Mgr. Daniela Taylor, Ph.D.

Absolventka Pedagogické fakulty MU v Brně, kde nyní působí jako odborná asistentka na Katedře hudební výchovy (Didaktika HV v rámci učitelství pro MŠ, ZŠ I. a II. stupeň, Artefiletika, hra na klavír, oborové praxe); lektorka workshopů zaměřených na činnostní pojetí hudební výchovy a Metodiky hry na ozvučné trubice Boomwhackery v rámci celoživotního vzdělávání. Více než dvacetiletá pedagogická praxe v České republice – ZUŠ (výuka hudební nauky, sólového zpěvu a hry na klavír); ZŠ I. a II. stupeň (výuka HV, AJ, DV); soukromá hudební škola Yamaha (První krůčky a Rytmické krůčky k hudbě, Populární zpěv); hudební hrátky pro děti od 4 měsíců do mladšího školního věku. Pětiletá praxe výuky hudební výchovy, sólového zpěvu a hry na klavír, vedení dětského sboru a orchestru na soukromé ZŠ a SŠ ve Velké Británii; členka Filharmonického sboru Guildford; Opery Omnibus/Opery South a Bridewell Opery KESW. Dlouholetá aktivní členka a hlasová poradkyně pěveckého sboru GAUDEAMUS Brno. Ráda spolupracuje na tvorbě učebních materiálů pro hudební výchovu a tvořivých projektech podporující činnostní pojetí hudební výchovy s mezipředmětovými přesahy.

ONLINE PŘENOS NA FACEBOOKU


Pořadatel
Katedra hudební výchovy (Pedagogická fakulta)
Odpovědnost
Mgr. Daniela Taylor, Ph.D.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info