Zahájení výstavy MUNI 100

Netradiční pohled na historii i současnost Masarykovy univerzity přináší od 17. května až do 30. září výstava připomínající 100 let existence druhé české univerzity.

Srdečně vás zveme už na vernisáž, která se koná ve čtvrtek 16. května od 18 hodin.

Univerzita se návštěvníkům na výstavě představí jako instituce, která, aniž bychom to mnohdy tušili, v mnoha směrech ovlivňuje naši společnost a současně svým rozvojem zrcadlí její historii.

Masarykova univerzita se při přípravě expozice spojila s Moravská galerie v Brně. Výsledkem této spolupráce je netradiční instalace, propojující umělecký styl výstav galerie s vědeckým a odborným přístupem univerzity. Nejde tak o podrobnou faktografickou výstavu, která by vše podrobně vysvětlovala, spíše originálním způsobem vtahuje do atmosféry školy.

Jednotící prvek prostupující celou expozici představuje knihovna, která bude v průběhu výstavy zaplňována názvy závěrečných prací absolventů. Návštěvník si díky výstavě projde historií univerzity, prohlédne si insignie rektora a děkanů, nahlédne do vztahu vysoké školy a umění, výuky a vědy a nakonec předstoupí před současné tváře univerzity v podobě proměňujících se písmen MUNI, které tvoří nové logo Masarykovy univerzity.


Pořadatel
Odpovědnost
Mgr. Ondřej Dostál, Ph.D.
Další informace, fotografie nebo videa k události
https://muni100.cz/program-oslav/akce/vystava-muni-100
https://is.muni.cz/dstore/bt/000/090/673/462/90673462/pozvanka_vernisaz_vystavy_MUNI_100.jpg

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info