Základy embryologie a vývojové biologie pro SŠ učitele

Obor embryologie a vývojová biologie zahrnuje řadu moderních, dynamicky se vyvíjejících disciplín, jejichž sumář bude náplní tohoto kurzu. Nabízíme unikátní koncepci spočívající ve srovnání vývoje člověka s vývojem hlavních zvířecích modelových organizmů. Zahrnuty budou i praktické experimenty, které jsou snadno přenositelné do SŠ (VOŠ) výuky. Absolvent tak v rámci uceleného kurzu získá informace a dovednosti, které by v rozumném čase jiným způsobem reálně nebyl schopen získat. Informace získané na tomto komplexním a moderním kurzu mohou následně studentům absolventů napomoci při volbě povolání, neboť budou zahrnuta i témata související s problematikou in vitro fertilizace. S ohledem na problém neplodnosti a počet IVF klinik v ČR je totiž maximálně žádoucí přenášet tyto informace i do středních škol.

Termíny kurzu

Období výuky 20. 10. 2024

termín konání: 12. 10., 2. 11., 23. 11. 2024, vždy od 9 do 18 hodin (13-14 h přestávka na oběd)

Počet účastníků
6 až 15

Při počtu účastníků nižším než 6 se kurz nebude konat

Cena

8 000 Kč

Místo konání

Kampus MUNI, Brno - Bohunice, Kamenice 5, pavilon D36, učebna 215

Přihlásit se

Termín přihlášení
od 1. 7. do 30. 9. 2024 (včetně)

Vše o studiu

Co se naučíte

Informace obsažené v kurzu mají přesah primárně do biologie, ale lze je také uplatnit i v jiných předmětech, jako je výchova ke zdraví, etika, předměty typu „Science“ a další volitelné biologicky orientované předměty. Hlavní cílovou skupinou jsou proto učitelé těchto předmětů. Kurz je však otevřený i všem dalším zájemcům o tuto problematiku.

Témata: Molekulární základy, gametogeneze, rýhování, gastrulace, organogeneze. Modelová zvířata v embryologii a jejich vývoj, základní signální dráhy zapojené do ontogeneze. Metody léčby neplodnosti. Teoretické přednášky budou doplněny praktickými cvičeními a studiem embryologických preparátů.

Jak se přihlásit

Podmínky pro přijetí

Průběh studia, lektoři

Lektoři

RNDr. Helena Nejezchlebová, Ph.D.

Mgr. Marek Hampl, Ph.D.

Informace o kurzu

Zajišťuje Přírodovědecká fakulta
Hodinová dotace 24
Délka vzdělávání v týdnech 3

Váháte?
Máte otázku?

Zajímá vás obsah a podmínky studia kurzu Základy embryologie a vývojové biologie pro SŠ učitele? Zeptejte se nás:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info