Imunitní systém ve zdraví a nemoci

Kurz základů a nových poznatků v imunologii, určený preferenčně pro učitele středních i základních škol, zejména s aprobací pro výuku biologie, výchovy ke zdraví, chemie, tělesné výchovy. Účastníci se seznámí s obecnými principy fungování imunitního systému u člověka, pochopí mechanismy onemocnění spojených s imunitním systémem a porozumí principům a vyhodnocení imunologických vyšetření. Budou schopni se na základě nových vědeckých poznatků orientovat v aktuálních tématech (např. Covid, očkování atd.). Absolvováním kurzu posluchači rozšíří svou kvalifikaci i specializaci, neboť imunologie není běžnou součástí pregraduální přípravy učitelů.

Cílová skupina: učitelé středních i základních škol, zdravotníci, trenéři, výživoví poradci, pracovníci biotechnologických a farmaceutických firem.

Termíny kurzu

Období výuky 5. 10. 2024

termín konání: podzim 2024 (říjen - 4x sobota po 6 hod) – 5.10., 12.10., 19.10., 26.10.

čas konání: 10:00 – 16:30

Počet účastníků
10 až 20

Při počtu účastníků nižším než 10 se kurz nebude konat

Cena

6 000 Kč

Místo konání

Kampus MUNI, Brno – Bohunice

Přihlásit se

Termín přihlášení
od 1. 7. do 30. 9. 2024 (včetně)

Vše o studiu

Co se naučíte

Imunologie je jedna z dynamicky se vyvíjejících se věd, která ale není běžnou součástí pregraduálního studia uchazečů o učitelské povolání. I  u těch studentů, kteří během studií imunologii (dobrovolně) absolvovali, lze očekávat, ž v průběhu času se jejich spektrum znalostí zužuje a znalosti zastarávají. Učebnice určené pro výuky na SŠ  školách  aktuální rozvoj imunologie nereflektují, čímž výuka na školách trpí. Kvalitě výuky imunologie nepřispívá ani záplava nepřesných či zavádějících zpráv na téma imunita, imunitní systém, imunizace apod. Kurz nabídne ucelený vhled do problematiky v podání zkušených VŠ učitelů a s tím možnost zvýšení kvalifikace nejen u učitelů pracujících na různých stupních škol. Jako další benefit nabízí možnost nápravy výše uvedeného neutěšeného stavu. Může být přínosem pro zvýšení kvalifikace u řady jiných cílových skupin (sportovní trenéři, pracovníci vývojových oddělení biotechnologických firem, pracovníci imunologických laboratoří a další).

Jak se přihlásit

Podmínky pro přijetí

Průběh studia, lektoři

Lektoři

doc. RNDr. Milan Číž, Ph.D.

Mgr. Pavel Dobeš, Ph.D.

MVDr. Mgr. Monika Dušková, Ph.D.

doc. RNDr. Pavel Hyršl, Ph.D.

doc. RNDr. Alena Žákovská, Ph.D.

Informace o kurzu

Zajišťuje Přírodovědecká fakulta
Garant
Hodinová dotace 24
Délka vzdělávání v týdnech 1

Váháte?
Máte otázku?

Zajímá vás obsah a podmínky studia kurzu Imunitní systém ve zdraví a nemoci? Zeptejte se nás:

doc. RNDr. Milan Číž, Ph.D.

telefon: 549 49 8585
e‑mail:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info