Informace o publikaci

Quality of life and patient preference for oral chemotherapy in metastatic colorectal carcinoma (MCRC): comparison of XELOX and FOLFOX4 regimens

Název česky Srovnání prožívání kvality života onkologických pacientů s metastazujícím kolorektálním karcinomem při podávání režimu Xelox a Folfox4.
Autoři

SPURNÁ Zuzana BRANČÍKOVÁ Dagmar URBÁNEK Tomáš

Rok publikování 2008
Druh Další prezentace na konferencích
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
Popis Sledovali jsme kvalitu života onkologických pacientů s metastazujícím kolorektálním karcinomem a jejich preference při podávání orální Xelox či intravenózní Folfox4 chemoterapie. Z celkového počtu 80 pacientů bylo 38 zařazeno do skupiny s režimem Xelox a 42 do skupiny s režimem Folfox4. Ve skupině s režimem Folfox4 by 35 pacientů - 83% preferovalo spíše orální terapii při možnosti výběru. V odpovědích v dotazníku kvality života bylo 26 pacientů - 60% s podáním tohoto režimu nespokojeno nebo spíše nespokojeno. Ve skupině s režimem Xelox by 35 pacientů - 92% opět preferovalo orální režim, se kterým byly spíše spokojeni, spokojeni nebo velmi spokojeni. Jen 4 pacienti - 10% z této skupiny hodnotili režim Xelox neutrálně nebo negativně. Většina pacientů tady preferovala orální režim terapie. Závěrem sledování je tedy to, že kvalita života při podávání perorální léčby je hodnocena pacienty lépe než při podávání kontinuální léčby intravenózní.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info