Informace o publikaci

The effect of curcumin encapsulation into yeast glucan particles on antioxidant enzyme expression in vitro

Autoři

TREML Jakub SALAMUNOVA P. HANUS J. HOSEK J.

Rok publikování 2021
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj FOOD & FUNCTION
Fakulta / Pracoviště MU

Farmaceutická fakulta

Citace
www https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2021/FO/D0FO03237A
Doi http://dx.doi.org/10.1039/d0fo03237a
Klíčová slova Antioxidants; Curcumin; Drug Compounding; Glucans; Hep G2 Cells; Humans; NF-E2-Related Factor 2; Oxidative Stress; Saccharomyces cerevisiae; THP-1 Cells
Popis Glucan particles (GPs) from Saccharomyces cerevisiae consist mainly of beta-1,3-d-glucan. Curcumin is a phenolic compound of plant origin. A 24 h incubation with a mixture of GPs and curcumin increased the expression of the Nrf2 protein and increased the activation of the Nrf2-ARE system significantly.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info