Informace o publikaci

The popularity of milk and dairy products with famillies of children attending the primary school in Letovice (Czech Republic)

Autoři

JUŘÍKOVÁ Jana LAPARIDIS Konstantinos BIEBERLOVÁ Lenka

Rok publikování 2009
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Roczniki Panstwowego Zakladu Higieny
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
www http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/the-popularity-of-milk-and-dairy-products-with-families-of-children-attending-the-primary-school-in-letovice-czech-republic?lang=pl
Klíčová slova children; primary school; milk; dairy products; preferences
Popis Cílem studie bylo zjistit, jak často rodiny s dětmi kupují mléko a zda rodiče zajímá nabídka mléka pro děti ve škole. Průzkumu se zúčastnilo 103 rodičů dětí navštěvujících nižší stupeň základní školy v Letovicích v České republice. Výzkum byl proveden formou dotazníku. Celý dotazník obsahoval 13 otázek, v této práci jsou odpovědi pouze na některé z nich. Bylo zjištěno, že převážná většina rodin cílové skupiny žáků žije ve městě. Dotazované rodiny měly většinou čtyři členy: matku, otce a dvě děti. Na otázku, jak často nakupují mléko, většina rodin odpověděla "zřídka". Většina čtyřčlenných rodin, které byly osloveny, kupuje mléko denně (10 %). Jogurty kupují čtyřčlenné rodiny většinou několikrát týdně (32 %) nebo denně (15 % dotázaných čtyřčlenných rodin). Na otázku zjišťování případného zájmu rodičů o dodávku mléka a mléčných výrobků za úplatu dětem přímo ve škole odpovědělo kladně 78 rodičů, což je 75,7 % respondentů. Znamená to, že rodiče mají zájem o státem popdporované školní mléko.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info