Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Hromadná nocoviště špačka obecného (Sturnus vulgaris) v Brně
| Autoři | |
|---|---|
| Rok publikování | 2023 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | Crex |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| www | web vydavatele |
| Klíčová slova | Common starling; night roosting; Brno city |
| Popis | Špaček obecný (Sturnus vulgaris) se vyznačuje tvorbou obrovských hejn v mimohnízdních obdobích. Tato hejna obvykle tráví noci na společných úkrytech v různých biotopech. Nocují většinou v rákosí, ale mohou i na stromech a na budovách, často v městském prostředí. V této studii jsme shromáždili známá data o společných nocovištích špačků ve městě Brně (Jižní Morava) v letech 2000 až 2021. |