Informace o publikaci

Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v plodech rajčete

Autoři

ONOFREJOVÁ Lucia JANČÁŘ Luděk CÍDLOVÁ Hana

Rok publikování 2004
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Chemagazín
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova ascorbic acid; determination; potentiometry; iodometry; stability; tomato
Popis Byl stanoven obsah askorbové kyseliny v devíti kultivarech rajčat. U dvou z nich byla sledována stabilita askorbové kyseliny při skladování v chladničce. Zjištěné údaje byly srovnány s analogickým experimentem provedeným v Maďarsku. Naměřená časová závislost obsahu askorbové kyseliny úzce koreluje s publikovanými údaji o buněčném dýchání.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info