Informace o publikaci

Mikrobiální biofilmy v potravinářském průmyslu

Autoři

SCHLEGELOVÁ Jarmila KARPÍŠKOVÁ Sylva

Rok publikování 2007
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Potravinářství
Klíčová slova food safety; biocides; eradication of biofilm
Popis Mikrobiální biofilmová společenství jsou problém v potravinářském průmyslu, kde patogenní mikroorganismy uvolněné z biofilmové struktury mohou způsobovat kontaminace potravin a surovin pro jejich výrobu. Biofilm vykazuje zvýšenou rezistenci k sanitačním a dezinfekčním prostředkům, která způsobuje, že tyto komunity je nesnadné odstraňovat nebo mikrooranismy v nich inaktivovat.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info