Informace o publikaci

Diffrentiation of Staphylococcus epidermidis isolates from raw material and foodstuffs and food contact surfaces based on the ability to form biofilm

Název česky Diferenciace izolátů Staphylococcus epidermidis ze syrového materiálu, surovin a potravinářských kontaktních povrchů na základě jejich schopnosti tvorby biofilmu
Autoři

KARPÍŠKOVÁ Sylva

Rok publikování 2007
Druh Článek ve sborníku
Konference Microbial contaminants and contamination routes in food industry
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www http://www.vtt.fi/inf/pdf/symposiums/2007/S248.pdf
Obor Potravinářství
Klíčová slova food processing plant; milk; meat; antimicrobial agent
Popis Izoláty S. epidermidis byly získané ze stěrů kontaktních povrchů zařízení potravinářských závodů, surovin a masných a mléčných potravin. Schopnost tohoto mikroorganismu vytvářet biofilm byla zjišťována fenotypovou a multiplex PCR metodou. Rezistence k antimikrobiálním látkám byla detekována pomocí mikrodiluční metody. Produkce biofilmu byla zjištěna u 6 % izolátů, nejčastější rezistence byla zjištěna k penicilinu.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info