Informace o publikaci
Diffrentiation of Staphylococcus epidermidis isolates from raw material and foodstuffs and food contact surfaces based on the ability to form biofilm
Název česky | Diferenciace izolátů Staphylococcus epidermidis ze syrového materiálu, surovin a potravinářských kontaktních povrchů na základě jejich schopnosti tvorby biofilmu |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2007 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | Microbial contaminants and contamination routes in food industry |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | http://www.vtt.fi/inf/pdf/symposiums/2007/S248.pdf |
Obor | Potravinářství |
Klíčová slova | food processing plant; milk; meat; antimicrobial agent |
Popis | Izoláty S. epidermidis byly získané ze stěrů kontaktních povrchů zařízení potravinářských závodů, surovin a masných a mléčných potravin. Schopnost tohoto mikroorganismu vytvářet biofilm byla zjišťována fenotypovou a multiplex PCR metodou. Rezistence k antimikrobiálním látkám byla detekována pomocí mikrodiluční metody. Produkce biofilmu byla zjištěna u 6 % izolátů, nejčastější rezistence byla zjištěna k penicilinu. |