Informace o publikaci

Thirty thousand-year-old flour: New evidence of plant food processing in the Upper Paleolithic

Název česky Třicet tisíc let stará mouka: Nové doklady zpracování rostlinné potravy v mladém paleolitu.
Autoři

REVEDIN Anna ARANGUREN Biancamaria BECATTINI Roberto LONGO Laura MARCONI Emanuele MARIOTTI LIPPI Marta SKAKUN Natalia SINITSYN Andrey SPIRIDONOVA Elena SVOBODA Jiří

Rok publikování 2010
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Proc. Natl. Acad. Sci
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www https://doi.org/10.1073/pnas.1006993107
Doi http://dx.doi.org/10.1073/pnas.1006993107
Obor Archeologie, antropologie, etnologie
Klíčová slova grindstones - plant diet - starch grains
Popis Předkládáme doklady škrobových zrn různých divokých rostlin na povrchu drticích nástrojů z lokalit Bilancino II (Itálie), Kostěnki 16-Ugljanka (Rusko) a Pavlov VI (Česká republika). Tyto tři lokality naznačují, že zpracování rostlinné potravy bylo běžné v Evropě nejpozději během posledních 30.000 let.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info