Informace o publikaci

Podmínky inkluzivního vzdělávání žáků se sluchovým postižením v základní škole

Autoři

DOLEŽALOVÁ Lenka HRICOVÁ Lenka

Rok publikování 2011
Druh Článek ve sborníku
Konference Současné trendy ve výuce dětí a žáků se sluchovou vadou. Sborník přednášek z odborné konference konané dne 25. března 2011 na počest 100. výročí založení školy pro děti s vadami sluchu ve Valašském Meziříčí.
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova Pupil with hearing impairment, primary school, integration, inclusion, inclusive education, conditions for the education of pupils with hearing impairment in inclusive school.
Popis Příspěvek se zabývá inkluzivním vzděláváním žáků se sluchovým postižením v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina a prezentuje výsledky výzkumu, jehož cílem bylo zjistit podmínky ke vzdělávání žáků se sluchovým postižením, materiální zabezpečení škol pro vzdělávání sledovaných žáků s ohledem na jejich speciální potřeby, kompetence pedagogických pracovníků v oblasti vzdělávání žáků se sluchovým postižením a využívání nabídky spolupráce se školskými poradenskými zařízeními. Výzkumný soubor tvořili učitelé prvního stupně vybraných základních škol. Na základě analýzy odpovědí získaných z dotazníků je uveden výběr nejvýznamnějších poznatků, které jsou okomentovány a následně pro přehlednost doplněny tabulkami a/či grafy.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info