Scriptorium Brunense. Letní škola pomocných věd historických

Pomocné vědy historické jsou „kufříkem s nářadím“ v rukou historika na jeho cestách napříč časem. V kufříku se ukrývá deset větších a několik menších historických disciplín, které se zrodily společně s moderní historickou vědou a tvoří soubor vědeckých metod a řemeslných dovedností nezbytných pro práci s historickými prameny. Pokud si chcete tyto dovednosti osvojit, anebo se chcete v jejich používání dále zdokonalit, pak právě pro Vás je určena letní škola pomocných věd historických – Scriptorium Brunense.

Zájemci o pomocné vědy historické z řad studentů, odborných pracovníků, středoškolských učitelů dějepisu i laické veřejnosti.

Termíny kurzu

Cena

2 600 Kč

Základní cena 2600 Kč. Slevy pro studenty a členy České archivní společnosti.

Přihlásit se

Termín přihlášení
do 17. 6. 2024 (včetně)

Vše o studiu

Co se naučíte

Kurzy letní školy mají dvě úrovně obtížnosti. V první úrovni představíme jednotlivé pomocné vědy historické začátečníkům: gymnaziálním studentům se zájmem o studium historie, univerzitním studentům různých oborů, ale také studentům nižších ročníků historických věd, kteří se chtějí o pomocných vědách historických dozvědět něco více.

Druhá úroveň je určena zkušenějším, kteří si budou moci prohloubit své znalosti a dovednosti na zajímavých ukázkách historických pramenů. Tato úroveň je otevřena pokročilejším studentům, absolventům i doktorandům historických věd, ale také pracovníkům paměťových institucí nebo středoškolským učitelům dějepisu, kteří si chtějí rozšířit své obzory. Ve druhé úrovni nabízíme paralelní program v češtině i v angličtině.

Uplatnění znalostí

Účastníci si osvojí / zdokonalí dovednosti nezbytné pro práci s historickými prameny.

Pro uchazeče o bakalářské studium může být letní škola vhodnou součástí přípravy k přijímací zkoušce do studijních programů Pomocné vědy historické, Archivnictví a dalších historických věd.

Jak se přihlásit

Podmínky pro přijetí

Podmínkou přijetí je včasná úhrada poplatku. Místa jsou nabízena do naplnění kapacity.

 

Informace o kurzu

Zajišťuje Filozofická fakulta
Hodinová dotace 30
Délka vzdělávání v týdnech 1

Váháte?
Máte otázku?

Zajímá vás obsah a podmínky studia kurzu Scriptorium Brunense. Letní škola pomocných věd historických? Zeptejte se nás:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info