Kulturní a přírodní bohatství Řecka: od antiky po současnost

Kurz je zaměřen na topografii Řecka, jeho kulturní dědictví od antiky po současnost, přírodní zajímavosti i současné reálie. 

Kurz je určen pro zaměstnance v cestovním ruchu s orientací na Řecko a Středomoří, učitele řečtiny na jazykových školách, i vyučujících dějepisu a zeměpisu na různých vzdělávacích stupních. Současně je vhodný i pro (budoucí) studenty řečtiny a příbuzných oborů i veřejnost se zájmem o turistiku v Řecku.

Termíny kurzu

Období výuky 15. 10. 2024 – 30. 6. 2025

Kurz spočívá primárně ve samostudiu a jeho obsah je rozložen do dvou semestrů. První informativní online setkání vyučující s posluchači se uskuteční 15. 10. 2024. Následující online setkání se budou konat na základě domluvy.

Cena

1 200 Kč

Místo konání

Online kurz

Přihlásit se

Termín přihlášení
do 15. 9. 2024 (včetně)

Vše o studiu

Co se naučíte

V jednotlivých lekcích se budeme věnovat vždy konkrétnímu regionu (např. Egejské ostrovy, Peloponés apod.). Stručně budou představeny dějiny regionu a podrobněji pak jeho nejzajímavější kulturní a přírodní lokality, architektura, turisticky atraktivní místa i současný život a reálie. Dotkneme se i společenských a politických témat.

Kurz má e-learningovou podobu vhodnou pro samostudium (účastník si sám volí tempo studia). Každá lekce sestává z komentované prezentace (ve formě videa), doplňujících materiálů (videa, texty, prezentace, fotografie aj.) a rekapitulačních testů. Součástí kurzu budou účastnická diskusní fóra a pravidelná setkání s vyučujícím.

Uplatnění znalostí

Účastníci kurzu zvýší svou kvalifikaci nejen pro práci v cestovním ruchu, ale i pro výuku na ZŠ/SŠ (učitelé zeměpisu a dějepisu: nadstandardní orientace v řecké kultuře, geografii a reáliích, obeznámenost se současným společenským a politickým děním v Řecku) a v jazykových školách. Studenti novořečtiny a příbuzných programů absolvováním kurzu obohatí své znalosti v oboru. Kurz je v neposlední řadě určen i široké veřejnosti, turistům se zájmem o Řecko, kterým pomůže lépe poznat cíl jejich cest a orientovat se pří jejich výběru. 

Jak se přihlásit

Podmínky pro přijetí

Přijímací zkouška se nekoná. Podmínkou přijetí je podání přihlášky a včasné uhrazení poplatku za kurz.

Průběh studia, lektoři

Podmínky pro ukončení

Kurz má e-learningovou podobu vhodnou pro samostudium (účastník si sám volí tempo studia) a bude rozložen do dvou semestrů, každý po 13 lekcích. Každá lekce sestává z komentované prezentace, videí, kratších doprovodných textů, fotografií a rekapitulačních testů.

Kurz je zaměřen na topografii Řecka, jeho kulturní dědictví od antiky po současnost, přírodní zajímavosti i současné reálie. V jednotlivých lekcích se budeme věnovat vždy konkrétnímu regionu (např. Egejské ostrovy, Peloponés apod.). Stručně budou představeny dějiny regionu a podrobněji pak jeho nejvýznamnější kulturní a přírodní lokality, architektura, turisticky atraktivní místa i současný život v regionu. Dotkneme se i společenských a politických témat. Kurz má e-learningovou podobu vhodnou pro samostudium (účastník si sám volí tempo studia) a bude rozložen do dvou semestrů, každý po 13 lekcích. Každá lekce sestává z komentované prezentace, videí, kratších doprovodných textů, fotografií a rekapitulačních testů. Součástí kurzu budou účastnická diskusní fóra a pravidelná setkání s vyučujícím.

První informativní online setkání vyučující s posluchači se uskuteční 15.10.2024.

O přesném čase budou posluchači informováni předem e-mailem. Čas následujících online setkání bude stanoven na základě domluvy.

Lektoři

Mgr. Nicole Votavová Sumelidisová, Ph.D.

Informace o kurzu

Zajišťuje Filozofická fakulta
Garant
Hodinová dotace 26
Délka vzdělávání v týdnech 26

Hodnocení kurzu účastníky

„Po své poslední návštěvě Řecka jsem se rozhodla, že je správný čas se dozvědět o Řecku a jeho kultuře více. Nejlépe nějakou zábavnou formou než jen četbou průvodce a knih. Díky tomuto kurzu se dokážu již mnohem lépe orientovat v jednotlivých oblastech Řecka a ke každé z nich znám spoustu zajímavostí a informací, které se mi budou hodit nejen při příštím cestování, ale i pro celkové porozumění řecké kultury a Řecka jako takového.“

Denisa Vojáčková
Absolventka kurzu

„Velice kvalitně zpracovaný elektronický kurz, což je perfektní, protože umožňuje studium na dálku při zaměstnání. Příjemná online setkání, při kterých bylo vždy vysvětleno, co bylo třeba.“

Z předmětové ankety
Absolvent(ka) kurzu
Předchozí Následující

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info