Průběžné vzdělávání učitelů přírodních věd

Fyzikální kavárna - Pravidelné setkání učitelů fyziky a sympatizující veřejnosti s cílem sdílet novinky v oboru, zkušenosti a zajímavosti ve fyzikálním vzdělávání. Fyzikální kavárna | physics.muni.cz :: Stránky ústavů fyziky Masarykovy univerzity v Brně.

Chemická kavárna - neformální setkání při šálku dobré kávy nad tématy z chemie či didaktiky chemie. Chemická kavárna | Učitseučit | MUNI SCI (ucitseucit.cz)

Moderní fyzika a její aplikace - cyklus přednášek bude probíhat během podzimního semestru 2024, více informací bude k dipozici https://is.muni.cz/el/sci/podzim2024/F7200/index.qwarp

 

Termíny kurzu

Období výuky 15. 5. 2024 17:00 – 19:00

Chemická kavárna - Přednášky probíhají nepravidelně, ale vždy ve středu v 17 - 19h. Více informací o termínu konání zde: Kalendář | Učitseučit | MUNI SCI (ucitseucit.cz)

Cena

Zdarma

Místo konání

Univerzitní kampus Masarykovy univerzity, Kamenice 5, Brno–Bohunice, budova D29, posluchárna 252.

Kavárny probíhají na Univerzitním kampusu v Brně-Bohunicích, Kamenice 753/5. Místnost je upřesněna dle počtu registrovaných účastníků akce cca 1-2 týdny předem zde: Kalendář | Učitseučit | MUNI SCI (ucitseucit.cz)

Přihlásit se

Termín přihlášení
do 19. 6. 2024 (včetně)

Vše o studiu

Co se naučíte

Chemická kavárna - Je to prostor k výměně zkušeností, navázání nových kontaktů s kolegy pracujícími v témže oboru a získání nových poznatků využitelných při výuce chemie. Chemická kavárna je určena zejména učitelům chemie na středních a základních školách, ale vítáni jsou všichni, kterým není chemie a chemické vzdělávání lhostejné, např. studenti učitelství chemie. Mohou také přijít i SŠ studenti se zájmem o chemii.

Moderní fyzika a její aplikace - cílem je přiblížit studentům jednoduchou formou moderní fyziku a její aplikace. Předmět je cílen zejména na studenty učitelství přírodovědných oborů, kteří v praxi se svými vlastními studenty témata moderní fyziky řeší, přitom však k nim nemají oporu v absolvovaném kurzu fyziky. Výběr témat je veden právě tímto cílem, předmět tak obsahuje témata teoretická, experimentální, ale i na pomezí vědy a technologie. 

Jak se přihlásit

Podmínky pro přijetí

Průběh studia, lektoři

Lektoři

doc. RNDr. Zdeněk Bochníček, Dr.

doc. Mgr. Zdeněk Navrátil, Ph.D.

doc. Mgr. Markéta Munzarová, Dr. rer. nat.

Mgr. Pavla Foltynová, Ph.D.

Mgr. Veronika Švandová, Ph.D.

Informace o kurzu

Zajišťuje Přírodovědecká fakulta
Hodinová dotace 10
Délka vzdělávání v týdnech 5

Váháte?
Máte otázku?

Zajímá vás obsah a podmínky studia kurzu Průběžné vzdělávání učitelů přírodních věd? Zeptejte se nás:

Fyzikální kavárna: doc. Zdeněk Bochníček - zboch@physics.muni.cz, 549 49 3221

Chemická kavárna: dr. Pavla Foltynová - pavla.foltynova@ceitec.muni.cz, 549 49 3798

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info