Informace o publikaci

Jídali je osolené a s pepřem... Strava na hradě ve Veselí nad Moravou ve 13. a 17. století

Autoři

DEJMAL Miroslav

Rok publikování 2020
Druh Článek ve sborníku
Konference PRO PANA profesora Libora JANA k životnímu jubileu
Citace
Klíčová slova Middle Ages, plant diet, meat diet, Veselí nad Moravou
Popis Příspěvek se pokouší představit masitou a rostlinnou stravu obyvatel šlechtického sídla na základě archeologických nálezů ze zámku ve Veselí nad Moravou. Představeny jsou dva soubory. Jeden z druhé poloviny 13. století. Druhý z počátku 17. století. Oba soubory umožňují vhled do stravy a zásobování šlechtického sídla, přičemž lze vysledovat i potraviny a potravinové návyky, které lze spojit s vyšším sociálním prostředím.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info