Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Identification of antifungal proteins in the barley and malt caryopsis by mass spectrometry
| Název česky | Identifikace antifungálních proteinů v obilce ječmene a sladu hmotnostní spektrometrií |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2008 |
| Druh | Článek ve sborníku |
| Konference | Vitamins 2008 Nutrition and Diagnostics |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Obor | Analytická chemie, separace |
| Klíčová slova | low molecular weight proteins; barley; malt; SDS-PAGE; enzymatic digestion; MALDI-TOF mass spectrometry |
| Popis | V poslední době je velká pozornost věnována stanovení různých metabolitů po interakci patogen-obilka. Některé antifungální proteiny, např. thioniny, mohou mít vliv na kvalitu ječmene a jeho následných produktů - gushing nebo předčasná flokulace kvasinek. Kombinací metod SDS-PAGE a MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie byly ve 20 vzorcích ječmene a jeho sladu pozorovány změny probíhající během interakce patogen-obilka. |
| Související projekty: |