Informace o projektu

Informace o projektu
Speciální letní třítýdenní kombinovaný program z anglického jazyka v londýnském vzdělávacím institutu City Lit pro neslyšící a nedoslýchavé studenty dvou univerzit: Univerzity Karlovy v Praze a Masarykovy Univerzity v Brně

Kód projektu
ROZV/C11/2011
Období řešení
1/2011 - 12/2011
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky
Spolupracující organizace
Univerzita Karlova v Praze

Navrhovaný centralizovaný projekt vychází z požadavku umožnit neslyšícím a nedoslýchavým českým a moravským studentům dosáhnout stejně kvalitního vzdělání jako studentům slyšícím, tak aby měli větší šanci obstát v tvrdé konkurenci při hledání vhodného zaměstnání odpovídajícího jejich VŠ kvalifikaci. Vzhledem k tomu, že nezbytnou součástí odborné kvalifikace je v dnešní době dobrá znalost anglického jazyka, k níž nesporně velkou měrou přispívá právě program Letních výukových programů v cizojazyčném prostředí, jsou pro studenty tyto cizojazyčné praxe v anglicky mluvících zemích neocenitelnou a nenahraditelnou pomocí, a proto by bylo velmi potřebné v této formě intenzivního cizojazyčného vzdělávání, která se setkala u všech neslyšících s velmi kladným ohlasem, pokračovat pokud možno nadále.
Projekt je opět navržen pro 10 sluchově handicapovaných studentů dvou univerzit (5 + 5), což bezpochyby rovněž přispěje k prohloubení spolupráce mezi oběma univerzitami i samotnými nesl. studenty. Koncepce Speciálního letního programu z anglického jazyka na rok 2011, jenž by se opět stal součástí studijního plánu neslyšících a nedoslýchavých vysokoškolských studentů obou univerzit, byla rozpracována Dr. Janákovou ve spolupráci s britskými kolegy, tentokrát však z londýnského vzdělávacího institutu City Lit, který má více než 90letou vzdělávací tradici a za vynikající výsledky mu byla udělena výroční cena anglické královny.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info