Informace o projektu

Hledání udržitelného způsobu produkce potravin: Sociální a peněžní metabolismus vybraných lokálních potravinových systémů (LOKPOTS)

Kód projektu
GP13-38994P
Období řešení
2/2013 - 12/2016
Investor / Programový rámec / typ projektu
Grantová agentura ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Fakulta sociálních studií
Logo poskytovatele

Studium lokálních potravinových systémů, které vychází z širšího konceptu ekonomické lokalizace a je součástí širokého pole výzkumu udržitelných možností produkce potravin v rámci sociální geografie, se v posledním desetiletí stalo předmětem živoucí akademické debaty. Stále ovšem zůstává mnoho nezodpovězených otázek ohledně sociálních, environmentálních a ekonomických dopadů těchto lokálních potravinových systémů. Tato studie využívá rámec tzv. sociálního metabolismu, tedy studia energetických a materiálových zásob a toků určitého definovaného systému, a koncept lokálního multiplikátoru, tedy studia peněžních toků v rámci lokální ekonomiky. V rámci tříletého projektu budou provedeny tři hloubkové empirické studie energetického, materiálového a peněžního metabolismu tří vybraných lokálních potravinových systému (komunitně podporovaného zemědělství, organického bedýnkového systému a malé konvenční farmy). Získané výsledky budou publikovány formou 4 recenzovaných odborných článků, 3 prezentací na konferencích, 2 odborných seminářů a 1 recenzované editované monografie v angličtině.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info