Informace o projektu

Informace o projektu
Tvorba pokročilých nástrojů pro analýzu dopravních nehod pro Policii ČR (RoadPoliceDashboard)

Kód projektu
CK01000049
Období řešení
3/2020 - 2/2023
Investor / Programový rámec / typ projektu
Technologická agentura ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Ekonomicko-správní fakulta
Spolupracující organizace
Univerzita Karlova v Praze

Cílem projektu je vytvořit pokročilé nástroje pro analýzu a vizualizaci dat o dopravních nehodách. Projekt vychází z podnětu Služby dopravní policie, která má k dispozici velmi detailní data o dopravních nehodách, ale chybí jí vhodný analytický nástroj, který by z těchto dat snadno generoval informace pro operativní a strategické rozhodování o alokaci policejních zdrojů. Výsledný nástroj pomůže policii s minimálním zpožděním (a) vytipovávat akutně i chronicky problematické úseky v silniční síti, (b) analyzovat příčiny nehod a (c) sledovat vývoj a příčiny nehodovosti na základě uživatelem definovaných parametrů (oblasti, času, charakteristik vozidel, řidiče, atp.). Tento nástroj umožní i cílení preventivních opatření BESIP a plánování stavebních úprav indentifikovaných nebezpečných úseků.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  3 – Zdraví a kvalitní život Cíl udržitelného rozvoje č.  15 – Život na souši Cíl udržitelného rozvoje č.  16 – Mír, spravedlnost a silné instituce

Publikace

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info