Informace o projektu

Informace o projektu
Mezinárodní seminář o nezávislosti soudnictví v Evropě

Kód projektu
93p2
Období řešení
11/2022 - 11/2022
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Právnická fakulta
Spolupracující organizace
Universität Wien

Mezinárodní seminář o evropském právu je pořádán s různými tématy od roku 2020. První dva byly organizovány společně s Andrassyho univerzitou v Budapešti a financovány Nadací Hannse Seidela. Letošní seminář se uskuteční na bilaterární bázi mezi brněnskou a vídeňskou univerzitou. Cílem semináře je překonat jazykové a myšlenkové hranice a společně diskutovat o evropských tématech a otevřít studentům perspektivy z jiných členských států. Letošním tématem je nezávislost soudnictví, která se během poslední dekády nečekaně dostala do centra pozornosti evropského práva: touto otázkou se intenzivně zabýval jak Soudní dvůr EU, tak zejména Evropský soud pro lidská práva. Studenti si připraví referáty k jednotlivým tématům a budou o nich vzájemně diskutovat během společného semináře. Aby byla zajištěna nerušená atmosféra, bude se seminář konat v hotelu.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  16 – Mír, spravedlnost a silné instituce

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info