Informace o projektu

Informace o projektu
Ne-lidské aktérství: Interdisciplinární rozprava nad metodami formou konference a přidružených workshopů

Kód projektu
MK-S 14172/2021 OULK
Období řešení
1/2022 - 12/2022
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo kultury ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Filozofická fakulta

Cílem projektu "Ne-lidské aktérství: Interdisciplinární rozprava nad metodami formou konference a přidružených workshopů" je uspořádání mezinárodní konference zaměřené na metodologické aspekty ne-lidského aktérství v designu, umění, antropologii, biologii, technologické sféře a environmentálních studiích. Konference má do českého kontextu přinést toto aktuální téma. Součástí projektu je také uspořádání několika workshopů, jejichž přidaná hodnota je v praktickém užití daných metod práce s tzv. ne-lidskými aktéry a propojení odborníků z různých disciplín. Jedním z výstupů projektu je sborník, který bude sloužit jako další médium pro šíření tohoto tématu - pro veřejnost laickou i odbornou.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  10 – Méně nerovností Cíl udržitelného rozvoje č.  11 – Udržitelná města a obce Cíl udržitelného rozvoje č.  13 – Klimatická opatření

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info