Informace o publikaci

Beer fingerprinting by Matrix-Assisted Laser Desorption-Ionisation-Time of Flight Mass Spectrometry

Název česky Profilování piva pomocí hmotnostní spektrometrie s laserou desorpcí/ionizací a průletovým analyzátorem
Autoři

ŠEDO Ondrej MÁROVÁ Ivana ZDRÁHAL Zbyněk

Rok publikování 2012
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Food Chemistry
Fakulta / Pracoviště MU

Středoevropský technologický institut

Citace
www http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881461200845X
Doi http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.05.021
Obor Analytická chemie, separace
Klíčová slova Beer; MALDI-TOF-MS; Proteins; Maltooligosaccharides
Přiložené soubory
Popis Byla vyvinuta metoda pro paralelní profilování proteinů a maltooligosacharidoun přímou MALDI-TOF MS analýzou neupravených vzorků. Zatímco maltooligosacharidové profily se neukázaly být charakteristické pro zdroj či použitou technologii, na základě proteinových profilů bylo možné rozlišit většinu vzorků piva dle značky či výrobce. Metoda je navržena jako rychlý nástroj pro monitoring výrobní technologie, kontrolu kvality a potvrzení původu vzorků piva.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info