Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
New technologies for plant food processing in the Gravettian
| Název česky | Nové technologie zpracování rostlinné stravy v gravettienu |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2015 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | Quaternary International |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Doi | https://doi.org/10.1016/j.quaint.2014.09.066 |
| Obor | Archeologie, antropologie, etnologie |
| Klíčová slova | Gravettian; flour; grindstones; diet; starch |
| Popis | Rostlinné zdroje v paleolitu je výzkumný projekt zaměřený na technologie zpracování rostlinné stravy podle údajú trasologie a výzkumu rostlinných residuí na drticích kamenech. V tomto článku prezentujeme nové výsledky výzkumu drticích kamenů z jeskyně Paglicci (Itálie) a z Dolních Věstonic I (Česká republika). |