Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Consumption Food Basket in School Meals as Part of Catering Management
| Název česky | Spotřební potravinový koš školního stravování jako součást cateringového managemntu |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2015 |
| Druh | Článek ve sborníku |
| Konference | Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth |
| Citace | |
| Obor | Potravinářství |
| Klíčová slova | School meals; consumption basket; food commodities; nutritional and energy values |
| Popis | Článek je zaměřen na úlohu školního stravování v zajištění nutričních potřeb dětí a mládež. To ukazuje hlavní funkce školního stravování a popisuje význam spotřebního koše potravin a jeho vlastností ve vztahu k doporučením různých měsíčních dietních jídel. Analýza spotřebního koše byla provedena v souvislosti s různými dietami dospívajících ve vybraných gymnáziích na jižní Moravě. Vyhodnocené procenta porušení, dodržování pro jednotlivé komodity a realizace spotřebních koších ve vybraných školách jsou rozhodnutí a doporučení. |