Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje jako podklad pro plánování výživy
| Autoři | |
|---|---|
| Rok publikování | 2016 |
| Druh | Článek ve sborníku |
| Konference | Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu. Sborník příspěvků z deváté mezinárodní vědecké konference |
| Citace | |
| Klíčová slova | energy intake; food; habitant; South Moravia region |
| Popis | Článek představuje výsledky analýzy potřeby základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje. Provedená analýza je založena na propočtu naplnění energetického příjmu pro osobu na den. Obyvatelstvo bylo rozděleno podle pohlaví a věku pro stanovení energetické hodnoty příjmu potravin prostřednictvím využití základních druhů potravin. Zjištěná data mohou sloužit jako podklad pro zjištění míry potravinové soběstačnosti v naší zemi. |