Informace o publikaci

Neskol‘ko zamečanij kasatel’no tematičeskogo napravlenija rusistiki (na osnove analýza statej v naučných žurnalach)

Název česky Několik poznámek na okraj tematického směřování rusistiky (na základě analýzy článků v odborných časopisech)
Autoři

ŠAUR Josef

Rok publikování 2016
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Novaja rusistika
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
www Digitální knihovna FF
Obor Písemnictví, mas-media, audiovize
Klíčová slova Russian Studies; Slavonic Studies; journals; The Russian Review; The Slavonic and East European Review; Revue des études slaves; Zeitschrift für Slawistik; Novaja rusistika; Opera Slavica; Slavica litteraria; Slavia
Přiložené soubory
Popis Nikoliv výjimečně se v dnešní době setkáváme s tvrzením, že ta „správná“ a „opravdová“ věda se dělá na Západě. A kdo chce být „skutečným“ vědcem musí publikovat v periodicích vydávaných na západ od našich hranic. Předkládaný text přináší výsledky tematické analýzy článků ve významných rusistických (resp. slavistických) časopisech západních provenience (The Russian Review, The Slavonic and East European Review, Revue des études slaves, Zeitschrift für Slawistik) a vybraných českých periodikách. Analýza dokládá, že česká a západoevropská rusistika se v tematickém směřování tolik neliší, a definuje základní problémy, proč čeští autoři málo publikují v západoevropských časopisech.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info